امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 ساعت 9 : 51 دقیقه

کمپرسور دستگاهی است که برای کاهش حجم و فشرده کردن هوا و دیگر سیالات تراکم پذیر به کار می رود ، این دستگاه را با نام فشرده کننده هوا یا متراکم کننده هوا می شناسند. کمپرسور اسکرو از انرژی مکانیکی استفاده می کند و می تواند هوا و انواع گاز های متراکم شونده را به صورت متراکم و پرفشار در آورد. گاز پس از ورود به دستگاه کمپرسور، با قدرت مکش بالا به محفظه ی مربوطه رفته و طبق برنامه ی طراحی شده در کمپرسور، با کاهش حجم و هوا گاز به صورت فشرده و متراکم در می آید. کمپرسور ها دارای تنوع بالایی از نظر قدرت و ظرفیت می باشند همچنین از نظر متخصصان فنی کمپرسور ها با یکدیگر متفاوت هستند. مواردی از قبیل ابعاد دستگاه، نحوه انتقال انرژی، امکان استفاده کوتاه مدت یا طولانی مدت، روغنی یا بدون روغن بودن، اجزای درونی مانند تعداد سیلندر و غیره در هر یک از کمپرسور ها متفاوت می باشد.

کمپرسور

انواع کمپرسور

کمپرسور ها شامل چندین نوع مختلف می باشد که هر یک برای مصارف مختلفی طراحی شده است. برای خرید کمپرسور بسیار مهم است که انواع آن را بشناسید و با کاربرد آنها آشنا شوید تا بتوانید خرید کمپرسور را در بهترین نوع انجام دهید. امروزه مراکز فروش کمپرسور انواع مختلف این دستگاه را ارائه می نمایند و می توانید از کارشناسان فروش مجموعه های عرضه کننده ی کمپرسور، مشاوره دریافت کنید.

اجزای کمپرسور

 کمپرسور دارای اجزای مختلفی است که هر یک وظیفه ی مهمی را در متراکم سازی هوا دارند. یکی از اجزای کمپرسور ها سیلندر یا هواساز می باشد که این جز از مهمترین عضو های کمپرسور بوده و مسئول فشرده سازی سیالات می باشد. سیلندرها در تعداد متفاوتی به کار می روند و وجود سیلندر موجب سر و صدا و لرزش در این دستگاه می شود. در صورتی که با سر و صدا و لرزش در کمپرسور مواجه شدید باید نسبت به تعمیر و رفع عیب سیلندر اقدام نمایید. از اجزای دیگر کمپرسور دینام است. دینام یا الکتروموتور انرژی اولیه برای این دستگاه را تامین می نماید و انرژی حاصل از الکتروموتور یا دینام حرکتی و مکانیکی می باشد. مخزن هوای فشرده یکی از اجزای دیگر کمپرسور ها است که از نظر حجم دارای تفاوت می باشد. از اجزای دیگر کمپرسور فیلتر می باشد که به منظور جدا کردن ذرات معلق و ناخالصی روغن و هوا به کار میرود.انواع دیگر اجزای کمپرسور شامل شاتون، تسمه، یاتاقان، پیستون،  چرخ و غیره می باشد.

کمپرسور

کاربرد کمپرسور

 کمپرسور ها تنوع بالایی دارند و یکی از دسته بندی های اصلی آن در نوع صنعتی و غیرصنعتی از نظر کاربرد می باشد. اگر بخواهیم مثال هایی برای مصارف خانگی از دستگاه کمپرسور داشته باشیم میتوان به باد کردن توپ ، تنظیم باد تایر، باد کردن تشک بادی و غیره اشاره کرد.در بخش صنعت کاربرد کمپرسور بسیار زیاد بوده و می‌توان از آن برای صنایع مختلف از قبل صنایع خودروسازی ،صنایع چوب و مبلمان ،صنعت پزشکی ، معدن و غیره استفاده کرد. کمپرسور برای ایجاد هوای فشرده به منظور پر کردن سیلندر گاز استفاده می شود همچنین برای انتقال قطعات و سیالات مانند رنگ پاش از کمپرسور استفاده می گردد و صنعت پزشکی به منظور تهیه دستگاه های جراحی مانند دستگاه های برش از کمپرسور می توان بهره برد. در صنعت هواپیمایی نیز کاربرد گسترده ‌ای از کمپرسور به منظور تغذیه هوای فشرده موتور توربین استفاده میشود.

انواع کمپرسور بر اساس معیار انتقال انرژی

کمپرسور ها دارای تنوع زیادی هستند و همانطور که گفته شد دسته بندی های مختلفی برای این دستگاه در نظر گرفته شده که بر اساس معیارهای مختلف در نظر گرفته می‌شود یکی از دسته بندی های کمپرسور بر اساس معیار انتقال انرژی از دستگاه می باشد، بنابراین می توان کمپرسور ها را در دو نوع کمپرسور دینامیک و کمپرسور جابجایی مثبت قرارداد. فروش کمپرسور توسط مجموعه های فروش این دستگاه به صورت اینترنتی نیز انجام می گیرد بنابراین افراد برای خرید کمپرسور مورد نظر خود می توانند به سایت های اینترنتی معتبر مراجعه کرده و خرید کمپرسور را به صورت آنلاین نیز انجام دهند.

  • کمپرسور دینامیک

 کمپرسور دینامیک یکی از انواع کمپرسور هایی است که برای فشارهای پایین مناسب می ‌باشد. در این کمپرسورها انرژی به صورت دائمی به سیال تزریق می گردد در صورتی که در کمپرسور جابجایی مثبت این انتقال انرژی به شکل دائمی نمی باشد. کمپرسور دینامیک را می‌توان به دو دسته ی جریان محوری و گریز از مرکز تقسیم بندی کرد. کمپرسور دینامیک از محیط بیرونی تاثیر زیادی می گیرد.بنابراین هر تغییر در فشار می تواند بر نوع عملکرد دستگاه و ظرفیت آن تاثیر گذار باشد.

  • کمپرسور جابجایی مثبت

کمپرسور جابجایی مثبت یکی از انواع کمپرسور هایی است که بسیار رایج بوده و این کمپرسور ها در دو دسته ی کمپرسور رفت و برگشتی یا پیستونی و کمپرسورهای دورانی قرار می گیرند. کارکرد کمپرسور جابجایی مثبت با جریان ثابت بوده و این کمپرسورها طوری طراحی شده اند که بتوان در ۲۴ ساعت از آن استفاده کرد و به همین جهت در صنایع بزرگ معمولاً از کمپرسور جابجایی مثبت استفاده می شود.این کمپرسور ها در انواع مختلف با حجم های گوناگون به فروش می رسد بنابراین برای خرید کمپرسور جابجایی مثبت به ظرفیت و عملکرد آن توجه داشته باشید.

انواع کمپرسور بر اساس سیستم روانکاری

همانطور که به آن اشاره کردیم کمپرسور ها دارای تنوع زیادی هستند که یکی از این دسته بندی ها بر اساس سیستم روانکاری این دستگاه می باشد که به دو نوع کمپرسور با روغن و کمپرسور بدون روغن تقسیم بندی می شود که در ادامه می خواهیم به این دو نوع بپردازیم.

کمپرسور

  1. کمپرسور با روغن

 کمپرسور با روغن یکی از انواع دسته بندی کمپرسور هاست که باید آن را روغن کاری نمود تا برای عملکرد مناسب آماده شود. این دستگاه ها روغنی هستند و باید هر چند وقت یکبار روغن موجود در آن بررسی شود. کمپرسور روغنی وزن بالایی دارد زیرا قطعات بیشتری در این دستگاه وجود داشته و به دلیل عملیات روانکاری و استهلاک کمتر قطعات، عمر این دستگاه بالاتر می باشد. نکته ای که در استفاده از این دستگاه وجود دارد استفاده از روغن مخصوص کمپرسور برای روغن کاری می باشد.

  1. کمپرسور بدون روغن

کمپرسور بدون روغن همانطور که از نامش مشخص است به صورت فری اویل یا بدون روغن کار می‌کند و برای کارکردش به هیچگونه روغنی احتیاج ندارد. این دستگاه در وزن کمتر به تولید می رسند و برای صنایع حساس به روغن می توان از آن بهره برد به دلیل استفاده نکردن از روغن در این دستگاه و استهلاک بالای قطعات، طول عمر کمپرسور بدون روغن پایینتر از کمپرسور با روغن می باشد.

1234567